przetwory
- Wszystkie (151)
- Artykuły (151)
Artykuły (151)
-
Do grzybków marynowanych dodaj tyle octu. Inaczej zepsujesz ich smak
- Czwartek, 23 października (18:23)
Marynowane grzybki to prawdziwy klasyk wśród jesiennych przetworów. Jednak nawet najlepsze podgrzybki czy maślaki można łatwo zepsuć, jeśli źle dobierzemy proporcje zalewy. Dowiedz się,...przetwory, przepisy -
Ten przepis dziś może wydawać się dziwny. Nasze babcie jadły regularnie
- Niedziela, 19 października (13:21)
-
Ta kapusta bije klasyczną na głowę. Zachwyca smakiem, więc robię od razu dwie porcje
- Czwartek, 16 października (16:41)
-
Te grzybki są znacznie lepsze, niż marynowane. Na Podhalu jedzą je wszyscy
- Poniedziałek, 13 października (14:43)
Sezon na marynowanie grzybków trwa w najlepsze. Najpopularniejszą metodą jest kładzenie okazów do octu, jednak na Podhalu wybierają inną formę. Rydze, maślaki, kurki i podgrzybki aż...przepisy, przetwory -
Kiszona kapusta będzie gotowa już po kilku dniach. Ten sposób zdradziła mi babcia
- Niedziela, 12 października (14:15)
-
Zrób do słoików i jedz przez całą zimę. Odporność i jelita będą ci wdzięczne
- Wtorek, 7 października (10:04)
-
To smarowidło do chleba zastąpi masło. Jelita będą po nim pracować na medal
- Sobota, 4 października (18:34)
-
Te owoce zawsze zbierała moja babcia. Dzisiaj sama robię z nich obłędny dżem
- Czwartek, 2 października (10:15)
-
Tak marynuje rydze Ewa Wachowicz. Jeden składnik zaskakuje
- Poniedziałek, 29 września (10:57)
-
Mało kto robi dżem z tych owoców. Szkoda, bo jest doskonały
- Czwartek, 25 września (13:29)
-
Nic nie wzmacnia odporności, jak ten dodatek do herbaty. Robię co roku
- Czwartek, 25 września (08:23)
-
Taki sok na zimę robiła moja babcia. Nie potrzebujesz do niego cukru
- Środa, 24 września (16:44)
Domowe przetwory to smak dzieciństwa i gwarancja jakości. Okazuje się, że już przed wojną gospodynie przygotowywały soki bez grama cukru — oszczędnie, zdrowo i niezwykle smacznie. Dowiedz...przetwory, owoce -
To najlepszy domowy antybiotyk. Zrób już dziś, jeśli nie chcesz chorować jesienią
- Niedziela, 21 września (13:25)
-
Mało kto przerabia te owoce na dżem. Smakuje lepiej niż malinowy
- Piątek, 19 września (15:10)
-
Te marynowane grzybki nie mają sobie równych. Robotę robi dodatek na ostro
- Poniedziałek, 15 września (16:43)
W przetworach na zimę nie może zabraknąć marynowanych grzybków, które będą doskonałą przekąską, ale też dodatkiem do mięsnych dań i sałatek. Warto nadać im pikantny smak dzięki pewnej...przepisy, przetwory -
Wszyscy robią zupę-krem, a ja wkładam ją do słoików. O przepis na dżem z dyni proszą wszyscy
- Poniedziałek, 15 września (13:23)
Dynia najczęściej trafia do piekarnika albo na talerz w formie kremowej zupy. A co powiesz na to, by zamknąć jej smak w słoikach? Domowy dżem z dyni to hit jesieni — słodki, aromatyczny i...przetwory, warzywa -
Do kapusty kiszonej wsyp dokładnie tyle soli. Będzie idealna w smaku
- Środa, 10 września (07:35)
-
Tak robię dżem z brzoskwiń. Dzieci jedzą, aż im się uszy trzęsą
- Wtorek, 9 września (16:41)
-
Tak zrobisz sok z aronii bez grama goryczy. Wszystko dzięki trikowi mojej mamy
- Wtorek, 9 września (07:36)
-
Takie przetwory na zimę robiła moja mama. Wachowicz odtwarza przepis z PRL-u
- Poniedziałek, 8 września (16:47)
Moja mama od zawsze kładzie do słoików nie tylko ogórki, ale też paprykę konserwową, którą robiono non stop w PRL-u. Dziś nie każdy o niej pamięta, a szkoda, bo stanowi świetny dodatek do...przepisy, przetwory



















