przetwory
- Wszystkie (158)
- Artykuły (158)
Artykuły (158)
-
Suszone grzyby gotuj dokładnie tyle czasu. Inaczej będą twarde i stracą smak
- Sobota, 6 grudnia (18:28)
-
Masz dość tradycyjnego karpia? W tym roku podaj go w słoiku tak, jak znany kucharz
- Sobota, 6 grudnia (15:54)
-
Zakwas buraczany mojej babci nigdy nie pleśnieje. Ma prostą zasadę
- Niedziela, 23 listopada (14:13)
-
Ten dżem zrobisz w 10 minut i to w listopadzie. Zachwyca smakiem i jest zdrowszy od tradycyjnego
- Niedziela, 16 listopada (12:39)
-
Nazywają je syberyjskim złotem. Ma więcej witaminy C niż cytryna i pomarańcze
- Poniedziałek, 10 listopada (07:31)
-
Przynieś ze spaceru i zrób dżem. Jego smak cię zaskoczy
- Niedziela, 9 listopada (14:18)
Nie uwierzysz, z czego można zrobić dżem. Często mijasz ją podczas spaceru, jednak nie przyszłoby ci do głowy, że nadaje się na przetwory. Zaskakuje pięknym, fioletowym kolorem oraz...przepisy, przetwory -
Mało kto regularnie po niego sięga, a szkoda. Działa cuda na jelita i odporność
- Poniedziałek, 3 listopada (10:06)
-
Do grzybków marynowanych dodaj tyle octu. Inaczej zepsujesz ich smak
- Czwartek, 23 października (18:23)
Marynowane grzybki to prawdziwy klasyk wśród jesiennych przetworów. Jednak nawet najlepsze podgrzybki czy maślaki można łatwo zepsuć, jeśli źle dobierzemy proporcje zalewy. Dowiedz się,...przetwory, przepisy -
Ten przepis dziś może wydawać się dziwny. Nasze babcie jadły regularnie
- Niedziela, 19 października (13:21)
-
Ta kapusta bije klasyczną na głowę. Zachwyca smakiem, więc robię od razu dwie porcje
- Czwartek, 16 października (16:41)
-
Te grzybki są znacznie lepsze, niż marynowane. Na Podhalu jedzą je wszyscy
- Poniedziałek, 13 października (14:43)
Sezon na marynowanie grzybków trwa w najlepsze. Najpopularniejszą metodą jest kładzenie okazów do octu, jednak na Podhalu wybierają inną formę. Rydze, maślaki, kurki i podgrzybki aż...przepisy, przetwory -
Kiszona kapusta będzie gotowa już po kilku dniach. Ten sposób zdradziła mi babcia
- Niedziela, 12 października (14:15)
-
Zrób do słoików i jedz przez całą zimę. Odporność i jelita będą ci wdzięczne
- Wtorek, 7 października (10:04)
-
To smarowidło do chleba zastąpi masło. Jelita będą po nim pracować na medal
- Sobota, 4 października (18:34)
-
Te owoce zawsze zbierała moja babcia. Dzisiaj sama robię z nich obłędny dżem
- Czwartek, 2 października (10:15)
-
Tak marynuje rydze Ewa Wachowicz. Jeden składnik zaskakuje
- Poniedziałek, 29 września (10:57)
-
Mało kto robi dżem z tych owoców. Szkoda, bo jest doskonały
- Czwartek, 25 września (13:29)
-
Nic nie wzmacnia odporności, jak ten dodatek do herbaty. Robię co roku
- Czwartek, 25 września (08:23)
-
Taki sok na zimę robiła moja babcia. Nie potrzebujesz do niego cukru
- Środa, 24 września (16:44)
Domowe przetwory to smak dzieciństwa i gwarancja jakości. Okazuje się, że już przed wojną gospodynie przygotowywały soki bez grama cukru — oszczędnie, zdrowo i niezwykle smacznie. Dowiedz...przetwory, owoce -
To najlepszy domowy antybiotyk. Zrób już dziś, jeśli nie chcesz chorować jesienią
- Niedziela, 21 września (13:25)



















