Reklama
Reklama

Sprzedawcy nie chcą żebyś znał ten trik. Po tym poznasz najlepszego pączka w cukierni

Nie kupuj pierwszego lepszego pączka, bo może okazać się, że to "bubel". Jeżeli nie chcesz wydać pieniędzy na odmrażaną przekąskę, w tłusty czwartek dokładnie przyjrzyj się popularnym przysmakom i zwróć uwagę na drobne szczegóły, a na pewno nie dasz się oszukać. Sprzedawcy nie chcą, żebyś znał ten trik, a dzięki niemu w sekundę wybierzesz najlepszego pączka w cukierni.

W tłusty czwartek w sklepach i cukierniach zaroi się od pączków, które są jednym z ulubionych słodkich przekąsek Polaków. Lepiej nie kupować jednak pierwszych lepszych przysmaków, bo ich jakość i smak często pozostawiają wiele do życzenia. 

Niektóre przysmaki są nawet odmrażane, dlatego zanim wydasz swoje ciężko zarobione pieniądze, koniecznie zrób krótkie rozeznanie. I nie kierują się wyłącznie ceną, tylko zwróć uwagę na dwa ważne szczegóły, dzięki którym na pewno szybko rozpoznasz najlepsze pączki w okolicy.

Tanich pączków lepiej nie kupuj. To strata pieniędzy

Jeśli w sklepie widzisz pączki po 99 groszy za sztukę, to najprawdopodobniej nie są one najlepszej jakości. Na kartonie zbiorczym powinna znajdować się informacja o tym, skąd pochodzi produkt. Powinno tam również być napisane, czy był on wcześniej mrożony. Jeżeli tak, to dla własnego dobra lepiej go nie kupuj. 

Wiadomo, że nie każdego stać na zakup pączków za 20 zł od Magdy Gessler, ale lepiej zjeść kilka sztuk rozpływających się w ustach słodkości z dobrej cukierni, zamiast całego pudełka mało apetycznych podróbek pączków ze sklepu. 

Może cię zainteresować: To najlepszy tłuszcz do smażenia pączków. Będą rozpływały się w ustach

Na te powinieneś zwrócić uwagę, wybierając pączki w cukierni

Jeśli zależy ci na smacznych, puszystych i świeżych pączkach, lepiej trzymaj się również z daleka od pączków z popękanym lukrem, bo te najprawdopodobniej nie są pierwszej świeżości. Zamiast nich wybieraj te z gładką, błyszczącą polewą bez spękań. 

Poza lukrem zwróć również uwagę to, czy ciasto pączków nie wydaje się gumowate i przesiąknięte tłuszczem. Takie przekąski nie są smaczne, ani zdrowe, a jedynie zawierają mnóstwo pustych kalorii. Najsmaczniejsze są pączki z widoczną jasną obwódką po środku, która świadczy o tym, że smakołyki były smażone w profesjonalny sposób, na odpowiednio rozgrzanym tłuszczu.

Czytaj również: Drożyzna nie tylko u Magdy Gessler. Tyle zapłacisz za pączki u Piotra Adamczyka

Zobacz też:

Nie jedz takiej cukinii. Lepiej wyrzuć do kosza, zanim zachorujesz

Parz przez 15 minut i pij przed posiłkiem. Kilogramy szybko polecą w dół

Tak wyczyścisz stare słoiki na przetwory. Nie ma szybszego sposobu

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: triki