Tak Aneta Kręglicka dba o figurę. Modelka unika jedzenia jednego produktu
Już niedługo Aneta Kręglicka skończy 59 lat, a mimo to wciąż zachwyca figurą. W jaki sposób modelce udaje się nadal zachować tak szczupłą sylwetkę? Dużą rolę odgrywa aktywność fizyczna, ale nie tylko. Wiemy, że Aneta Kręglicka unika jedzenia jednego produktu, który często włączamy do swojej diety.
Aneta Kręglicka jest pierwszą Polską, która zdobyła tytuł Miss Świata w 1989 roku i to właśnie wtedy zyskała popularność. Z czasem odnosiła kolejne sukcesy, natomiast obecnie spełnia się w roli busienesswoman, choć ostatnio mogliśmy podziwiać ją na wybiegu na jubileuszowym pokazie Macieja Zienia. Modelka oczarowała wszystkich szczupłą sylwetką. Jak dba o swoje ciało? Znamy jej sekret.
Waga Anety Kręglickiej od lat waha się między 52-55 kg, modelka nadal nosi rozmiar 34. Jaki jest jej przepis na tak szczupłą figurę?
Aneta Kręglicka przyznała, że prowadzi zdrowy tryb życia. Gwiazda dawniej trenowała gimnastykę, natomiast obecnie ćwiczy i biega. Szczególnie lubi treningi na siłowni, na którą uczęszcza co drugi dzień.
Modelka powiedziała również, że nie stosuje restrykcyjnej diety, natomiast komponuje lekkie posiłki ze świeżymi warzywami. Wykluczyła ze swojej diety wysoko przetworzoną żywność i węglowodany.
Aneta Kręglicka unika też mięsa w swoim jadłospisie. Zamiast niego spożywa raw food, czyli surowe produkty. W jej diecie nie brakuje roślin strączkowych i nabiału.
Angielskie określenie raw food to w języku polskim surowe jedzenie. Mianem tym określa się w szczególności owoce i warzywa, które nie zostały poddane obróbce termicznej tj. pieczeniu, duszeniu czy smażeniu. Dzięki temu w pełni zachowują wartości odżywcze oraz mikro- i makro elementy.
Pamiętajmy jednak o tym, że cała dieta nie może składać się samych produktów raw food. Surowe jedzenie, o którym wspominała Aneta Kręglicka, powinno być uzupełnieniem codziennych posiłków. W przeciwnym wypadku może dojść do niedoborów żywieniowych, a także do problemów zdrowotnych, w tym zaburzeń hormonalnych.
Zobacz też:
Dorsz i łosoś się przy niej chowają. Jest tania i smaczna, ale Polacy jej nie jedzą
Przepis na rogaliki dla zabieganych. Wystarczą 2 składniki i 20 minut
Polacy jedzą zbyt rzadko. Nie wiedzą, że poprawia odporność, obniża cholesterol i pozwala schudnąć