Pij każdego dnia, a zapomnisz o boczkach i zaparciach. Kilogramy polecą w dół
Waga w twoim domu wskazuje, że ostatnio przytyłeś, i teraz szukasz sposobu, aby schudnąć? Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, zacznij stosować stary babciny trik. Ten zdrowy napój jest ostatnio niedoceniany, a szkoda, bo poprawia przemianę materii i pomaga uporać się z uciążliwymi zaparciami. Sprawdź, jak przygotować wodę lniano-owsianą.
Przygotowanie domowego napoju wspomagającego odchudzanie jest banalnie proste. Wystarczy, że wykorzystasz cztery tanie i zdrowe składniki, które bez większego problemu znajdziesz w każdym sklepie spożywczym. Pij każdego dnia o poranku, by wspomóc jelita i poprawić swój metabolizm. Naucz się samodzielnie przygotować wodę lniano-owsianą, a boczki i uciążliwe zaparcia odejdą do historii.
Wodę lniano-owsianą możesz pić nawet codziennie i najlepiej sięgaj po niego na czczo, tuż po przebudzeniu. To zdrowy eliksir na odchudzanie, który dostarczy ci dużej ilości cennych witamin z grupy B. Jest również źródłem składników mineralnych, takich jak: magnez, cynk, wapń, żelazo czy fosfor. Zawiera aminokwasy: leucynę, izoleucynę i treoninę.
Jeżeli będziesz sięgać po nią regularnie, możesz zredukować poziom złego cholesterolu we krwi. A to dopiero początek zalet tego napoju. Musisz wiedzieć, że woda owsiana zawiera błonnik, dzięki czemu pozytywnie wpływa na pracę jelit. Dostarczaj ją swojemu organizmowi regularnie, aby przyspieszyć metabolizm i wzmocnić swój układ pokarmowy.
Sprawdź: Ten owoc to tania bomba witaminowa. Musi znaleźć się w każdej diecie
Przygotowanie wody lniano-owsianej jest banalnie proste. Składniki na ten zdrowy napój są tanie i znajdziesz je w niemal każdym sklepie spożywczym. Na cztery porcje dla całej rodziny potrzebne będą ci:
- 0.5 szklanki płatków owsianych,
- 2 łyżeczki zmielonego siemienia lnianego,
- 4 szklanki wody,
- szczypta cynamonu.
Płatki owsiane i siemię lniane musisz zalać ciepłą wodą, a gdy ostygną, po prostu odstaw je na noc do lodówki. Po 8-9 godzinach dolej dwie szklanki wody o temperaturze pokojowej i zblenduj. Odcedź sitkiem i dopraw szczyptą cynamonu. Jeśli masz ochotę, dodaj małą łyżeczkę naturalnego miodu.
Przeczytaj także: To najzdrowszy sok świata. Ma więcej witamin niż surowy owoc
Zobacz też:
Ta ryba jest chudsza i smaczniejsza od karpia. Polska szlachta jadła ją co roku
Babcia zdradziła mi, jak robi swoje popisowe ciasto na pierogi. Ten składnik zaskakuje
Piernik dla spóźnialskich. Możesz go zrobić na ostatnią chwilę i wyjdzie świetnie