Ewa Wachowicz na święta robi takie pierogi. Zaserwuj je gościom i patrz, jak szybko znikają
Pierogi to uwielbiane przez wiele osób danie, które sprawdzi się na wiele okazji. Mogą być dobrym rozwiązaniem na Wielkanoc, zwłaszcza jeśli przygotujemy je z farszem, który bez dwóch zdań kojarzy się ze świętami wielkanocnymi. Według przepisu Ewy Wachowicz wyjdą obłędnie smaczne i zachwycą każdego. Dowiedz się, jak je wykonać.
Pierogi cieszą się coraz większą popularnością. Można przygotować je z rozmaitym farszem i dodatkami, przez co każdy z pewnością znajdzie swoje ulubione. Często kojarzone z Bożym Narodzeniem, świetnie sprawdzą się również jako danie na wielkanocny stół. Te przygotowane według Ewy Wachowicz w mig znikną z talerza. A wszystko to przez wyjątkowy farsz.
Znana i lubiana prezenterka telewizyjna, Ewa Wachowicz w swoim programie kulinarnym prezentuje ciekawe i przede wszystkim smaczne przepisy. Jednym z nich są obłędnie smaczne pierogi z farszem z białej kiełbasy. Idealnie sprawdzą się na wielkanocny stół.
Są proste w przygotowaniu, a więc każdy powinien sobie z nimi poradzić. Według przepisu Ewy Wachowicz smak pierogów będzie wyjątkowy i wyrazisty, a ciasto elastyczne. Do przygotowania będą potrzebne następujące produkty:
Składniki na ciasto:
- 500 g mąki
- 1 jajko
- 100 ml ciepłej wody
Składniki na farsz:
- 1 kg białej kiełbasy
- 1 łyżka chrzanu
- 1 jajko
- Suszony majeranek
- Sól i pieprz
- Dodatkowo: smażona cebulka
Zobacz również: Wielkanocny mazurek z przepisu Lewandowskiej. Bez nabiału i glutenu
Zarówno farsz, jak i ciasto nie są trudne ani czasochłonne w przygotowaniu. Dobrze zacząć od przygotowania ciasta. W tym celu mąkę zaparz gorącą wodą i wymieszaj. Następnie dodaj jajko, posiekaj i zacznij wyrabiać ciasto. Przykryj je i odstaw na około 20 minut.
W tym czasie zajmij się przygotowaniem farszu. Sparz białą kiełbasę, obierz ją ze skórki i rozdrób widelcem. Wbij do niej jajko, dodaj chrzan i majeranek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość wymieszaj.
Przygotowane wcześniej ciasto rozwałkuj i za pomocą szklanki wytnij koła, na które następnie nałóż farsz i sklej brzegi. Tak z całego farszu i ciasta przygotuj pierogi. Gotowe gotuj w słonej wodzie, a następnie podawaj z podsmażoną cebulką. Z pewnością tak podane na wielkanocnym stole pierogi z białą kiełbasą zachwycą domowników i gości.
Zobacz też:
Do zupy buraczkowej dodaję tę przyprawę. Wspaniale smakuje i spala tłuszcz z boczków
Andrzejkowe ciastka z wróżbą, które zawsze się udają. Bez problemu upieczesz je w domu
Zamiast drożdżówki wybierz ten deser. Doskonale smakuje i wygładza zmarszczki