Smukła sylwetka to znak rozpoznawczy Anny Nowak-Ibisz. Ogranicza te produkty i pije zdrową kawę
Anna Nowak-Ibisz już od wielu lat utrzymuje smukłą sylwetkę, zachwycając swoją formą na ekranach telewizyjnych. Prezenterka postanowiła uchylić rąbka tajemnicy o swoim odżywianiu. Wyznała, że ograniczyła spożycie tylko dwóch produktów. Ponadto pije też kawę wzbogaconą o zdrowotne przyprawy.
Anna Nowak-Ibisz to aktorka kina polskiego, jak i niemieckiego. Zasłynęła też jako prezenterka telewizyjna. Zawodowo spełnia się w tej roli, jej programy mają dużą oglądalność. Niedawno gwiazda skończyła 57 lat, a i tak utrzymuje doskonałą formę. Jaki jest jej przepis na smukłą sylwetkę?
Anna Nowak-Ibisz ma zespół jelita drażliwego. Z tego powodu wykluczyła z diety nabiał oraz cukier. Spożywa za to świeże i nisko przetworzone produkty. Ponadto do potraw dodaje grykę, która oczyszcza organizm.
Dorota Chotecka również cierpi na tę chorobę. Aktorka już 30 lat temu wykluczyła z diety słodycze. Przyznała, że woli jeść śledzie. Ponadto stosuje tzw. okienka pokarmowe, w których w ogóle nie spożywa pokarmów.
Na Instagramie Anny Nowak-Ibisz czasem możemy zauważyć posty ze zdrowymi posiłkami. Przykładowo kiedyś dodała zdjęcie swojego lunchu skomponowanego z młodej cukinii podsmażanej bez tłuszczu, pomidora, cebuli dymki, oliwy z oliwek, octu balsamicznego, oliwek, sera halloumi, a to wszystko posypane ziarnami słonecznika.
Oprócz zdrowego odżywiania prezenterka stara się również dbać o aktywność fizyczną. Bardzo lubi spacery w lesie, również z kijkami:
Anna Nowak-Ibisz zdradziła także, że nie pije zwykłej kawy. Wzbogaca ją natomiast cynamonem, kardamonem i skórką pomarańczy. Jak działa na organizm taka zdrowotna kawa?
Tak przygotowany napój kawowy przyspiesza metabolizm, tym samym działając jak spalacz tłuszczu. Ponadto działa przeciwwirusowo, przeciwbakteryjnie, a także skutecznie pobudza i rozgrzewa.
Z kolei kardamon dodany do kawy pomaga w problemach trawiennych. Szczególnie zaleca się spożywanie go przez osoby mające nieżyt żołądka.
Zobacz też:
Ta zupa wzmacnia i rozgrzewa lepiej niż rosół. Jesienią gotuję ją co weekend
Przysmak kawalera jest idealny do czyszczenia lodówki. Wystarczy go nie przypalić
To najlepszy krem do ciasta marchewkowego. Smakuje jak z cukierni