Pij codziennie przed śniadaniem. Stłuszczona wątroba będzie tylko wspomnieniem
Ten naturalny składnik z polskich lasów potrafi zdziałać cuda dla zdrowia. Wspiera pracę wątroby, pomaga obniżyć poziom cukru we krwi i oczyszcza organizm z toksyn. Wystarczy pić go codziennie rano na czczo, by już po kilku tygodniach zauważyć różnicę w samopoczuciu. Sprawdź, co pić codziennie rano, by pomogło na stłuszczoną wątrobę i wysoki cukier.
Choć najczęściej trafiają na nasze talerze w postaci smażonej czy duszonej, okazuje się, że w formie napoju mają niezwykle korzystny wpływ na zdrowie.
Te złociste grzyby są prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów. Zawierają m.in. witaminy z grupy B, witaminę D2, żelazo, selen, potas oraz błonnik, który reguluje pracę jelit. Dzięki obecności karotenoidów oraz związków fenolowych kurki wykazują silne działanie antyoksydacyjne i pomagają neutralizować wolne rodniki, wspierając tym samym regenerację komórek wątroby.
Sprawdź również: Sekret pachnącej łazienki. Mieszam te produkty i zapach czuć w całym pomieszczeniu
Regularne spożywanie kurek może wspierać proces oczyszczania organizmu, obniżać poziom złego cholesterolu i pomagać w utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru we krwi. To sprawia, że są one szczególnie cenne dla osób zmagających się ze stłuszczeniem wątroby lub insulinoopornością.
Sezon na świeże kurki trwa krótko, dlatego coraz większą popularnością cieszą się ich suszone i sproszkowane wersje. Proces suszenia pozwala zachować większość składników odżywczych, a także intensywny aromat. Sproszkowane kurki, czyli tzw. mączka z kurek, to naturalny suplement, który można stosować przez cały rok. W tej formie zawierają błonnik, beta-glukany, witaminy A, C, E, D2 oraz minerały takie jak magnez, wapń czy żelazo. Wspomagają pracę układu odpornościowego, poprawiają trawienie i wspierają metabolizm tłuszczów.
Sprawdź również: Zatkany zlew będzie tylko wspomnieniem. Wystarczy 1 tabletka i wrzątek
Przygotowanie napoju z proszku kurek jest niezwykle proste. Wystarczy rozpuścić łyżeczkę sproszkowanych grzybów w szklance ciepłej (ale nie gorącej) wody i wypić na czczo, najlepiej 15-20 minut przed śniadaniem. Taki napój działa oczyszczająco na układ pokarmowy, wspiera perystaltykę jelit i pomaga w łagodnym usuwaniu toksyn. Zawarte w nim naturalne związki bioaktywne, w tym hitinmannoza, mogą również działać przeciwpasożytniczo i wspomagać regenerację komórek wątroby.
Zobacz też:
Wsyp trochę do wiadra z wodą. Podłogi będą czyste bez smug i zacieków
Goście stoją w drzwiach, a z toalety śmierdzi? Wrzuć to na 15 minut
Chcesz pozbyć się kurzu i smug z telewizora? To najlepszy sposób