Reklama
Reklama

Nie każda dieta pozwoli schudnąć. Przed tą przestrzega Ewa Chodakowska

Jak wygląda zdrowa dieta? To pytanie zadaje sobie coraz więcej osób każdego dnia. Z odpowiedzią przychodzi najpopularniejsza trenerka fitness w Polsce. Ewa Chodakowska opowiada, jakie błędy żywieniowe popełniała, kiedy była młodą dziewczyną. Czy jej historia cię zaskoczy? Sprawdź, jakie rady przekazuje swoim fanom.

Ewa Chodakowska przyznała, że lata temu popełniała popularny błąd, który do dzisiaj wiele osób w dalszym ciągu powtarza. Przekonaj się, do czego przyznała się trenerka fitness.

Jaki błąd popełniała Ewa Chodakowska?

Przed laty Ewa Chodakowska mieszkała i pracowała w Londynie. Okazuje się, że nie była wtedy wzorem do naśladowania. Jak przekazała serwisowi Plotek, w tamtym czasie miała nawyk jedzenia przede wszystkich kurczaka. Przekonana, że lekkostrawne mięso zawierające sporą ilość białka pomoże jej w treningach, szybko pożałowała swoich decyzji. Ograniczenie różnorodności posiłków, a także wybór taniego mięsa o złej jakości, przysporzyło trenerce sporo problemów.

"Dałam się kiedyś ponieść zasadzie "bardzo fit". Miałam wtedy 21-23 lata i mieszkałam w Londynie. Jadłam na okrągło kurczaka z ryżem. Kurczak z ryżem wychodził mi już bokiem. Przybrałam na wadze, źle się czułam i byłam spuchnięta. Kurczak był kiepskiej jakości, faszerowany antybiotykami, hormonami. Musimy mieć też świadomość, z jakich źródeł kupujemy nasze produkty, skąd je pozyskujemy, jaki był proces przetworzenia danego produktu, zanim wyląduje na naszym talerzu, bo to jest ważne".

Zobacz także: Dodaj do kawy, a podkręcisz metabolizm i poprawisz koncentrację. Szukaj go w kuchennej szafce

Jak wygląda dieta Ewy Chodakowskiej?

Ewa Chodakowska w swojej diecie każdego dnia kieruje się zasadą, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Rano zjada nawet tysiąc kalorii. Wieczorami, na kolację, wybiera zwykle coś lekkiego, np. zupę.

Jak sama wymienia: "Awokado, jajka, dużo warzyw, sok z selera, pieczywo ciemne na zakwasie. Czasem jakaś jaglanka na mleku migdałowym". Ważne jest dla niej, aby śniadanie składało się białka, zdrowych tłuszczy oraz węglowodanów złożonych.

Osoby, które zastanawiają się, ile kalorii w ciągu dnia spożywa trenerka, mogą być zaskoczone. Na swoim Instagramie Chodakowska wyznała, że dziennie spożywa 2500 kalorii. Podczas panującej obecnie obsesji na punkcie liczenia kalorii, wyznanie Chodakowskiej może sprowadzić na ziemię. Ważne jest, aby nie tylko mieć kontrolę nad tym, czy nie spożywamy więcej, niż potrzebujemy, ale także, czy nie jemy zbyt mało.

Zobacz też:

Taki przecier pomidorowy robiła moja babcia. O niebo lepszy od sklepowego

​Pierogów z takim farszem jeszcze nie jadłeś. Brzmi absurdalnie, smakuje genialnie

Taki chłodnik robi Robert Makłowicz. Składniki zaskakują, lecz smak zachwyca

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: diety | zdrowe odżywianie