Reklama
Reklama

​Lubisz pierogi podsmażane na patelni? Ten nietypowy składnik podkręci ich smak

Pierogi są bez wątpienia polskim daniem narodowym znanym na całym świecie. Polacy uwielbiają ich smak i przygotowują w najróżniejszych wersjach. Wielu z nas po ugotowaniu podsmaża je na patelni, jednak zapominają o kluczowym składniku. Dowiedz się, jak podkręcić smak smażonych pierogów w prosty, lecz nietypowy sposób.

Zbyt dużo jedzenia, nawet pysznych pierogów, może przyczynić się do zwiększenia naszej wagi. Dlatego warto wiedzieć, że regularne picie kawy ze szczyptą przyprawy sprawi, że nadprogramowe kilogramy przestaną być problemem.

Dodaj szczyptę tej przyprawy do smażenia pierogów. Już nigdy nie będziesz chciał ich jeść inaczej

Pierogi można przygotowywać na różne sposoby — nie tylko na słodko lub słono, ale także gotowane, pieczone czy smażone. Szczególnie w tym ostatnim przypadku najlepiej postawić na farsz z mięsa, warzyw lub sera. A dla każdego, kto uwielbia smak pierogów podsmażanych na patelni, mamy świetny tip. Nie ważne, czy kochasz pierogi z okrasą z cebuli, rozpuszczonym masłem czy też śmietaną, ten składnik sprawi, że już nigdy nie będziesz chciał ich jeść inaczej.

Sprawdź również: Faworki według przepisu babci z PRL-u. Lepszych nie kupisz w żadnej cukierni

Wystarczy po ugotowaniu dobrze je odcedzić, a w międzyczasie dobrze rozgrzać patelnię z tłuszczem. Następnie wyłóż na patelnię pierogi i posyp je odrobiną... dobrej jakości przyprawy do kurczaka. W jej składzie znajduje się m.in. czosnek, gorczyca, imbir, suszona cebula czy zmielona kolendra. Podsmażone w ten sposób pierogi zyskają niepowtarzalnie intensywny smak i aromat. Po dwóch minutach przewróć je na drugą stronę. Możesz jeszcze dosypać szczyptę przyprawy.

Zobacz też:

Ta zupa wzmacnia i rozgrzewa lepiej niż rosół. Jesienią gotuję ją co weekend

​Przysmak kawalera jest idealny do czyszczenia lodówki. Wystarczy go nie przypalić

To najlepszy krem do ciasta marchewkowego. Smakuje jak z cukierni

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: przepisy