Tyle trzeba zapłacić za jagodzianki u Magdy Gessler. Klienci oburzeni
Rozpoczął się sezon na jagodzianki. Latem zajadamy się tymi drożdżowymi bułeczkami, wypełnionymi jagodowym nadzieniem, oblanymi lukrem lub obsypanymi cukrem pudrem. Ten sezonowy wypiek pojawił się również w warszawskiej cukierni Magdy Gessler i wywołał spore poruszenie. Wszystko przez ceny, które są jeszcze wyższe niż rok temu. Klienci nie kryją swojego oburzenia, co widzimy w komentarzach.
16 czerwca na profilu cukierni Słodki Słony pojawiła się informacja, że długo wyczekiwane jagodzianki są już dostępne w sprzedaży. Wiemy, ile kosztują w tym roku sezonowe wypieki Magdy Gessler. Restauratorka stawia na luksus, a klienci łapią się za głowę, widząc ceny drożdżowych bułek. Przesadziła, a może odpowiednio dopasowała je do stawek konkurencji w Warszawie?
W ostatnich miesiącach spore emocje wzbudzały ceny oferty wielkanocnej w sklepie internetowym Magdy Gessler. Potem klienci oburzali się ceną za talerzyk komunijny w jej restauracji. Teraz przyszedł czas na jagodzianki...
W 2023 roku w cukierni Słodki Słony trzeba było zapłacić za jagodziankę 23 zł. Rok temu kosztowała 31 zł, natomiast obecnie jej cena przebiła wszystko i wzrosła do 34 zł.
Zarówno Magda, jak i jej córka Lara Gessler przekonywały, że nie zmuszają nikogo do korzystania z ich oferty, a cena jest odpowiednia do jakości produktu. W sieci pojawiły się komentarze pełne negatywnych emocji:
"Za 34 zł to ja 3/4 blachy jagodzianek upiekę, w swoim piekarniku"
"Dziękuję. Sama sobie upiekę za tę sumę minimum 12"
Zauważyliśmy też komentarze, broniące jagodzianek Magdy Gessler:
"Nikt wam nie każe ich kupować", "Najlepsze jagodzianki w Wawie warte tej ceny"
"Dziś kupiłam jagody po 89 zł za kilogram, więc nie dziwi mnie cena jagodzianki"
Mimo to drożdżowe bułeczki w Słodki Słony wyprzedały się już w kilka godzin. Ich cena wzbudza kontrowersje, jednak Polacy i tak chętnie wybierają się po nie do cukierni Gessler.
Magda Gessler od lat podkreśla, że wypieki kieruje do wymagających klientów. Jagodzianki powstają z dobrych jakościowo produktów, tj. wiejskie jaja, mąka z młyna, prawdziwe masło i świeże owoce.
Wiele osób próbujących drożdżowych wypieków popularnej restauratorki stwierdza, że są "napakowane" jagodami, a przecież najbardziej zależy nam na tym, aby były pełne nadzienia.
Magda Gessler nie przejmuje się falą krytyki, dlatego nie rezygnuje ze swojego podejścia i z roku na rok podnosi ceny sezonowych wypieków.
Zobacz też:
W tym mieście opłaty za śmieci będą jeszcze wyższe. Mogą wzrosnąć nawet o 30 proc.
Polacy płacą tysiące złotych, a na NFZ mogą skorzystać za darmo. Nowe usługi od 1 czerwca
Te osoby nie dostaną przelewu na konto. Będą musiały złożyć drugi wniosek do ZUS-u